Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /customers/f/d/d/ijssalonpaula.be/httpd.www/includes/menu.inc).

1952

1952

Louis van den Bossche wil meer dan alleen met zijn triporteur rondrijden. Hij besluit een ijssalon te bouwen met de naam: 'Louke's ijs'. Zijn vrouw houdt het ijssalon open, terwijl hij met zijn triporteur de ijsjes verkoopt.

1952

Een foto die één en al nostalgie uitstraalt. Kijkt u maar de oude kasseiweg en de kar die voor het huis staat. Op deze foto ziet u de bouw van 'Louke's IJs'. Enkel het gebouw waar de stelling voor staat wordt het ijssalon. Het gebouw op de hoek was toen ook nog niet volledig afgewerkt. Men was daar aan het werken aan een café. Anno 2001 doet het gebouw dienst als een bank.

Wanneer u de weg naar rechts volgt, komt u 150 meter verder aan het natuurdomein Fort II. Een natuurdomein dat uit de oorlog voortgekomen is. Nu dient het vooral als recreatiedomein waar onder andere jeugdbewegingen, sportclubs en musea ondergebracht zijn en waar regelmatig rondleidingen gegeven worden. Ook de vissersclub leeft er zich uit op het mooie water.

Dit is de enige foto uit die tijd die is teruggevonden. Een kostbaar bezit dat ons er altijd aan zal herinneren dat reeds vele mensen geholpen hebben om IJssalon Paula te maken tot wat het nu is...