Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /customers/f/d/d/ijssalonpaula.be/httpd.www/includes/menu.inc).

1970

1970
1970
1970
1970
1970

Dit is een heel belangrijk jaar voor het ijssalon. Paula Floren, de trotse eigenares, besluit immers het ijssalon een andere naam te geven. Er wordt voor het eerst van 'Cremerie Paula' gesproken.

1970

Zo, dat ziet er al veel beter uit. Dit is Cremerie Paula. Deze foto is rond de eindejaarsperiode genomen. Dit merkt u vooral door het bord dat op de raam hangt. Er staat namelijk op: ‘Bestel tijdig uw ijstaarten’. Ook nu nog vraagt Ijssalon Paula om uw ijstaarten voldoende op voorhand te bestellen.
Ook merkwaardig op de foto is het telefoonnummer: 21.06.37. Wat ondertussen veranderd is naar 03/321.06.37.
U ziet ook dat er onder de raam een zitbank is. Toen was dat een houten, nu hebben Walter en Chris voor een plastic exemplaar gekozen.
Rechts voor de gevel staat een witte diepvriezer. Daarin bewaarde Paula het ijs omdat ze binnen niet genoeg ruimte had. Het huis diende immers ook voor woonhuis.

Deze foto is genomen bij de opening van Cremerie Paula. Paula had enorm veel planten gekregen die ze allemaal in het ijssalon opgesteld had.

En dit is ze dan: Paula Floren. Zo trots als een pauw staat ze achter de toog van haar winkel. De twee grijze automaten op de toog waren de toestellen om ijs mee te bereiden. Ondertussen zijn deze weggehaald en is er een andere methode gevonden om ijs te bereiden. De voorkant van de toog, zoals u die hier ziet, is nog steeds dezelfde. Het koelingssysteem is natuurlijk wel gemoderniseerd.

In de kast achter Paula staan geen flessen drank, maar wel flessen met saus om op het ijs te doen. Bovenaan de kast hangt een kaartje waar de prijzen opstaan. In die tijd kostte bij Cremerie Paula één bol ijs €0.10! Vandaag betaalt u bij IJssalon Paula €0.60 voor een even grote bol ijs.
Links op de foto ziet u twee kaders aan de muur hangen. Dat zijn de twee diploma's van haar zoon Walter Wens.

Het magazijn. Hier werd door Walter Wens het meeste ijs bereid. Daarvoor gebruikte hij het aparaat dat u achteraan ziet staan. Natuurlijk mochten de nodige vriezers niet ontbreken!
Links op de foto, in de dozen met rode letters, zit de melk die voor het ijs gebruikt werd. Met de overname door Walter en Chris werd ook het magazijn terug verkocht. Alle productie van de ijs gebeurt nu in het ijssalon zelf.