Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (line 569 of /customers/f/d/d/ijssalonpaula.be/httpd.www/includes/menu.inc).

1987

1987
1987
1987
1987
1987
1987
1987
1987
1987
1987
1987

Na jarenlang hard werken, gaat Paula welverdiend met pensioen. Haar zoon Walter en zijn vrouw nemen het ijssalon over. De naam wordt veranderd in 'IJssalon Paula', maar het recept blijft behouden. Nog steeds runnen Walter en Chris met hun drie kinderen het kleine, gezellige 'IJssalon Paula'.

1987

Deze foto is genomen bij de opening van IJssalon Paula. Wanneer u gaat kijken bij de foto's van Cremerie Paula zult u alleszins enkele verschillen opmerken. Zo zijn de lampen vernieuwd en zijn er nieuwe tafels en stoelen gekocht.
Kijk eens hoeveel planten Walter en Chris kregen! Allemaal geschonken door mensen die hen het beste wensten met het IJssalon.
Toen was het nog toegelaten om te roken in het ijssalon, maar dat is ook veranderd. Wegens hygiëne is het nu verboden om binnen te roken.

Hier hebt u een beeld van de triporteur zoals hij bij de overname van de zaak was. Inmiddels werd er ook al een andere aangekocht. De triporteurs zijn de geschikte verrassingen voor op trouwfeesten, jubilea, buurtfeesten of noem maar op!
Eén van de triporteurs werd enkele jaren geleden door Walter herschilderd. Op deze foto ziet u de voorzijde van de triporteur. Op het moment is Walter bezig een plan uit te werken om de tweede triporteur te vernieuwen.

Walter Wens in volle actie! Indien u dit wenst kan iemand van IJssalon Paula op uw feest het ijs komen uitscheppen. Zoals u ziet gaat dat zeer snel: Walter kan tot 15 horentjes in één hand houden. Dat wil dus zeggen dat tot 15 personen tegelijk aan hun ijsje kunnen beginnen!

Links ziet u de Opel Kadet waarmee Walter Wens lange tijd ijs heeft verkocht. In Wommelgem kent iedereen het welbekende belgeschal. Let u maar op de grote bel die naast de lichtbak op zijn dak staat.
Rechts ziet u dezelfde Opel Kadet, maar nu na een opknapbeurt. Met deze kleurtjes heeft hij zo'n 9 jaar ijs verkocht! Toen de auto 18 jaar was, heeft een ongelukkig ongeval ervoor gezorgd dat hij buiten dienst werd gesteld. Een pijnlijk afscheid voor Walter Wens. Maar eveneens het begin met een nieuwe wagen: de Opel Corsa Combo. Weliswaar iets groter, maar dus ook met veel meer ruimte!

Het reclamebord van IJssalon Paula. Het oude reclamebord was dringend aan vervanging toe. Toen de Fort II straat werd heraangelegd, beslisten Walter en Chris dat het ook voor Ijssalon Paula tijd was om een metamorfose te ondergaan. Dit was alvast het begin: een reclamebord dat ’s avonds verlicht wordt en dat tot op de Autolei, grote baan waar IJssalon Paula vlakbij ligt, zichtbaar is.

De tweede vernieuwing was een nieuw terras. Een plaats waar de klanten in de zon rustig hun ijsje konden opeten. Het terras heeft door de jaren heen al verschillende veranderingen ondergaan. De oorspronkelijk bedoeling was om er een overdekt terras van te maken. De gemeente heeft dit echter nooit toegelaten, zodat het terras enkel in de zomer echt dienst kan doen.
Het huis rechts naast IJssalon Paula is ook in bezit van Walter en Chris. Achter de garagepoort maakt Walter het ijs, nog steeds volgens het recept dat hij vroeger gebruikte.

Voor een eerste versie heeft Walter Wens speciaal windschermen ontworpen om de personen op het terras zo veel mogelijk comfort te bieden. Dus zo weinig mogelijk wind. Om de klanten te beschermen tegen de zon, worden er in de tafels paraplu's gezet.
De bloembakken die het terras afbakenen worden met zachte hand door Chris onderhouden. Ook de tafels en stoelen worden elk jaar opnieuw aan het einde van de zomer volledig afgeschrobd. En dat is echt wel nodig. Na een drukke zomer merkt u nog maar weinig van het vele werk dat Chris eraan besteed heeft.
Op de tweede foto zijn ook de paraplu’s gezet. Op de tafels vindt u prijslijsten. Die zijn ondertussen ook vernieuwd en door IJssalon Paula zelf gemaakt.
Op de derde foto hebben Walter en Chris voor een tent gekozen. De tent heeft het helaas maar één zomer overleefd, ze was niet bestand tegen de wind die regelmatig over België waait.